Guide

5 tips för en lyckad maskeradfest

En maskeradfest kan vara riktigt rolig för både vuxna och barn. Det krävs dock en hel del planering inför fest, utklädning med mera. Men vad bör man tänka på för att festen ska bli lyckad?

1. Fixa dräkten

Det finns både fantasifulla dräkter och mindre fantasifulla sådana. Om man vill hitta på en egen utklädnad kan man finna en hel del saker online. Hos till exempel coolstuff.se finns det också färdiga utklädnader som man sedan bara kan köpa tillbehör eller smink till. Varför inte köpa en häftig zombie- eller häxdräkt?

Ett annat sätt att ordna en dräkt på är helt enkelt genom att man inspireras av seriefigurer, skådespelare, memes eller något annat och sedan kan man klä ut sig till det. Man kan också göra sin egen tappning av figurerna.

2. Ordna tilltugg

När det gäller maskeradfester är det bra att ha något att äta. Varför inte ordna lite popcorn med någon rolig krydda från partykungen? Där finns dessutom flera roliga starka såser, Nutella och en hel del annat. Håller festen till utomhus kan en cool-well kylbrunn från Coolstuff vara ett roligt och lite häftigt alternativ. Det är en slags kyl som man gräver ner i gräsmattan och där kan man förvara läskburkar, ölburkar och mycket annat. En Coca-cola minikyl från samma sajt kan också vara praktisk att ställa fram så att gästerna kan ta kall läsk under festen. Ska man laga mat till många på festen finns det också många användbara matlagningstillbehör hos Coolstuff som underlättar en del. En Stirr - automatisk såsvisp sköter till exempel såsen medan du gör något annat.

3. Dekorera

Hos partyhallen.se finns verkligen allt du behöver för att kunna dekorera den plats festen ska hållas på. Här finns bartillbehör och dekorationer som passar alla olika teman. Dessutom finns det helium på tub vilket gör att man kan fylla ballonger och få dem att sväva precis som de gör på marknader. Det är roligt för både stora och små. Varför inte köpa in konfetti i form av små stjärnor och sedan strö den över bord, golv eller på andra platser. Hos Partyhallen finns det också fina hängande dekorationer som serpentiner, girlanger och liknande.

4. Inbjudningskort

När man ordnar en maskeradfest vill man antagligen att så många som möjligt ska komma. Det kan då löna sig att skicka ut inbjudningskort i god tid.

Om festen ska ha något speciellt tema är det inte fel att låta korten gå i samma stil. Det finns också färdiga kort att köpa om man inte själv känner sig så pysslig, eller om det börjar bli knappt med tid. Glöm inte bort att påminna om utklädnad, och skriv gärna eventuella teman eller liknande som kommer att finnas på festen.

5. Gör festen barnvänlig

Ibland har man inte möjlighet att lämna bort sina barn när det vankas fest. Då kan det vara bra att maskeraden är relativt barnvänlig. Det kan vara bra att tänka på både när det gäller utklädnader och dekorationer. Hos coolstuff, Partyhallen och Partykungen finns det flera barnvänlig alternativ att välja mellan.